Üdvözöljük az Amerikai Alapítványi Iskola oldalán!

Diákjaink április 14-én a Fővárosi Hulladékhasznosító Műben jártakDiákjaink április 14-én a Fővárosi Hulladékhasznosító Műben jártak, ahol a gyakorlatban láthatták, milyen fontos a környezettudatos magatartás. Bővebben itt.

Olvasd tovább


Beíratás


Tájékoztatás az általános iskolába történő beíratásról

Az Nkt. hatályos rendelkezése szerint „ a gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a hatodik életévét betölti, legkésőbb az azt követő évben tankötelessé válik.”

Értesítjük az érintett szülőket, hogy a 2015/2016. tanév 1. osztályába történő általános iskolai beíratás ideje:

2015 április 20.-án (hétfő) 08.00-12.00 óra között és

                     21.-én (kedd) 13.00-17.00 óra között.

 

 

Ezeket a dátumokat megelőzően április 3-ig feltétlenül keressék telefonon vagy személyesen az iskola titkárságát a vallási szabályokat illetően, ennek hiányában ugyanis nem lehetséges a beiratkozás.

 

Az első évfolyamra történő beíratáshoz szükséges dokumentumok:

  • a gyermek személyazonosítására alkalmas, a gyermek nevére kiállított személyi azonosító és lakcímet igazoló hatósági igazolvány (lakcímkártya),
  • az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolás,
  • a gyermek születési anyakönyvi kivonata
  • a gyermek TAJ-kártyája
  • a szülő/gondviselő személyi igazolványa
  • nyilatkozat a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására
  • SNI-s gyermekek esetén szakértői vélemény

Az iskolával való megismerkedés céljából leendő első osztályos diákjaink számara foglalkozásokat tartunk, amiről honlapunkon, a http://www.aai.co.hu címen tájékozódhatnak.


Miskolci sabbat november 14-16


Az Amerikai Alapítványi Iskola két hétvégéje Miskolcon Az Amerikai Alapítványi Iskola – közismertebb nevén „ a Wesselényi” – tanárai, tanulói, néhány szülő kíséretével november hónapban két alkalommal is Miskolcon jártak. A Holokauszt-emlékévhez kapcsolódó „Civil Alap 2014” pályázati program keretében vállalták, … Olvasd tovább